אותו לקוח ביקש ממני להגיש מייד תביעה משפטית באופן מהיר חד וחלק. הסברתי לו שכשמגיעים לבית המשפט אכן יודעים כיצד נכנסים לשם ואולם לא יודעים כיצד יוצאים משם. לעיתים מדובר בהליכים ארוכים , מייגעים, הכרוכים בהוצאות כספיות רבות, יש להביא עדויות , אסמכתאות , ראיות באשר לכל טענה ובקיצור מדובר ב"סיפור" ארוך ולא נעים.
המלצתי היתה שאשוחח ישירות עם השיפוצניק , אזמין אותו למשרדי ואם הצדדים יחליטו שהם מעוניינים שאערוך ביניהם הליך גישור כך יהיה. אכן כך היה . בישיבה הראשונה הסברתי לצדדים שאמנם מי שפנה אליי היה ועד הבית אולם אם הצדדים מחליטים לקיים הליך גישור - הרי שאני אשמע ואייצג את הצדדים באופן שווה והוגן ונגיע להסכמות אשר תועלנה לבסוף על הכתב ותוגשנה לבית המשפט לצורך מתן תוקף של פסק דין . ואולם אם חלילה הגישור אינו צולח - לא אוכל לייצג אף אחד כנגד מישנהו.
אכן כך היה. התקיימו מספר ישיבות , חלקן טעונות ומלאות אמוציות , חלקן שקטות ורציונליות. חשוב לדעת שחלק חשוב בגישור הוא האפשרות "להוציא" קיטור - הצדדים מעלים את טענותיהם ואת רצונותיהם ולעיתים אף מסתבר כי לא מדובר בסכסוך על רקע כספי - אלא בכבוד, ברצון להשמיע, ברצון לקבל תשומת לב ולאו דווקא סכסוך כספי.
אכן במקרה זה היה מדובר ב"עלבון" שספג אותו לקוח נציג ועד הבית כשהשיפוצניק "בייש" אותו בפני כל הדיירים ואמר לו שאינו מבין דבר וחצי דבר בשיפוצים . ואותו לקוח נציג ועד הבית תבע את כבודו בחזרה.
המטרה הסופית היתה כמובן לסיים את הליך הגישור עם חוזה מסודר בין הצדדים אשר יעגן את כל ההסכמות ביניהם והמחלוקת תיפתר לשביעות רצון הצדדים.
אכן לאחר מספר פגישות הצדדים הגיעו להסכם מסודר אשר הודפס, הצדדים חתמו עליו והוא הוגש לבית המשפט למתן תוקף פסק דין.
בכך נחסכו זמן וכסף מהצדדים והשיפוץ הסתיים על הצד הטוב ביותר.